Skip Navigation LinksHowest » Onderwijs » EVC en EVK

EVC en EVK

Delen via:  

Het flexibiliseringsdecreet voor het hoger onderwijs creëert veel kansen rond efficiënt en flexibel studeren. Aan jou om deze opportuniteiten te benutten.

Niet alleen krijg je de kans om reeds verworven credits/studiepunten te vertalen in een traject dat opleidingsonderdelen uit verschillende semesters combineert, ook andere mogelijkheden worden gecreëerd om studenten de kans te bieden toch hoger onderwijs te volgen (toelatingsonderzoek of toelatingscheck) of om eerder verworven competenties (evc’s) en/of eerder verworven kwalificaties (evk’s) in te brengen in hun studietraject.

Welke procedures bestaan er?

Vrijstellingen

Met wat je eerder hebt gestudeerd (eerder verworven kwalificaties – evk) kun je vrijstellingen aanvragen voor bepaalde opleidingsonderdelen of partims. Het toekennen van vrijstellingen gebaseerd op evk wordt geregeld door het onderwijs- en examenreglement van Howest

Met de competenties die je elders hebt geleerd door ervaring (eerder verworven competenties – evc) kan jouw studietraject misschien wel ingekort worden. De evc-regelgeving van de AUGent biedt hier alle mogelijkheden.

Opgepast: In Howest werken we met vaste acceptatiedata voor de registratie van een evc-procedure. Deze zijn 1 april en 1 november. Deze data zijn de deadlines voor het indienen van een evc-dossier, met als doel vrijstellingen te kunnen aanvragen vóór de start van het semester.