Skip Navigation LinksHowest » Onderwijs » Studiekeuze

Studiekeuze

Delen via:  

Een van de cruciale factoren bij studiesucces is een bewuste en doordachte studiekeuze. Een proces waarbij we je graag helpen. Als je écht achter je keuze staat en je voelt je goed in de opleiding die je hebt gekozen, dan heb je een hogere slaagkans.

Zit jij in je vijfde of zesde middelbaar en twijfel je over je studiekeuze hoger onderwijs? Dan kunnen wij jou helpen je slaagkansen van bij de start te optimaliseren.

Ben je al gestart in het hoger onderwijs en ligt de opleiding niet in de lijn van jouw verwachtingen? In een heroriënteringsgesprek kan je samen met onze talent coach op zoek gaan naar een opleiding die beter aansluit bij jouw talenten.

Een persoonlijk gesprek rond oriëntering of heroriëntering
met onze talent coach

In dit gesprek focussen we op jouw talenten en je studiekeuzestrategie. Je kan vrijblijvend een afspraak maken. Mail hiervoor naar:

Test je interesses online. Vraag het aan Simon!

Op www.vraaghetaansimon.be kan je aan de hand van een vragenlijst zien welke opleidingen in het hoger onderwijs passen bij jouw interesses. Bovendien kun je er nog enkele andere tests uitvoeren die meer info geven over je functioneren in het hoger onderwijs. Deze test werd ontwikkeld door UGent. Howest werkte mee aan de ontwikkeling ervan.

Nuttige links

Bezoek de infodag Howest

Heb je je keuze al gemaakt of twijfel je nog tussen enkele specifieke opleidingen, kom dan zeker langs op een van de infodagen van Howest!